Εκτεταμένοι βανδαλισμοί στο 9ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου στη Γκορυτσά

Δήμος Ασπροπύργου
Εκτεταμένοι βανδαλισμοί  στο 9ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου στη Γκορυτσά

Ανακοίνωση Δήμου Ασπροπύργου:

Για μία ακόμη φορά, οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου Ασπροπύργου υπέστησαν εκτεταμένους βανδαλισμούς, ένα φαινόμενο, που τα τελευταία χρόνια μαστίζει την τοπική μας κοινωνία. Συγκεκριμένα, τα αρμόδια συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ενημερώθηκανσήμερα Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 για τις τεράστιες καταστροφέςστο σύνολο σχεδόν των υποδομών ηλεκτροδότησης, που προκλήθηκαν στο 9ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου στην Γκορυτσά.
Συγκεκριμένα, γνωστοί- άγνωστοι, εγκληματούντες κατ’ εξακολούθηση αφαίρεσαν όλα τα κεντρικά καλώδια ηλεκτροδότησης του Σχολείου, τόσο εσωτερικά όσο και περιμετρικά, αλλά δεν έμειναν έως εκεί. Αφαίρεσαν και το ρολόι παροχής ρεύματος της ΔΕΗ, αφήνοντας ακάλυπτο και άκρως επικίνδυνο καλώδιο, που ευτυχώς δεν προκάλεσε πιθανό θανατηφόρο ατύχημα σε παιδιά, εκπαιδευτικούς ή περιοίκους. Άμεσα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των φθορών εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα υλικά και επικοινωνώντας με τους αρμόδιους φορείς ΔΕΗ- ΔΕΔΔΗΕ για επαναφορά της ηλεκτροδότησης του Σχολείου. Παράλληλα, φρόντισαν για την ασφάλεια όλου του εξοπλισμού (Η/Υ, αρχεία κ.α.) του Σχολείου, να αποθηκευτούν με ασφάλεια στο χώρο του εργοταξίου του Δήμου για να μην γίνουν και αυτά αντικείμενο κλοπής.
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου ανέφερε σχετικά: «Καθημερινά, οι υποδομές μας και ιδιαίτερα τα σχολεία όπως και οι παιδικές χαρές γίνονται αποδέκτες βανδαλισμών. Αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές οδηγούν σε μεγάλες καταστροφές επιβαρύνοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό του Δήμου αλλά κυρίως διαταράσσουν το αίσθημα ασφάλειας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γονέων,επηρεάζοντας την ομαλή καθημερινότητα των πολιτών. Κάναμε, όπως πάντα το καθήκον μας, κυρίως για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και θα συνεχίσουμε. Όμως, οφείλουν και οι υπηρεσίες καταστολής να δώσουν τέλος στην άκρατη παρανομία για να μην μπαίνουν ζωές σε κίνδυνο και να μην σταματούν να λειτουργούν τα Σχολεία μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή